Ny majoritetseier i Storyline Studios AS

News 5th jan 2016

Filmparken selger aksjene i Storyline Studios

Storyline Studios AS har siden etableringen i 2009 vært den største tjenesteleverandøren til den norske film- og TV-bransjen. Selskapet leier ut utstyr og mannskap innen lys, grip og kamera til opptak, og leverer hele spekteret av audiovisuelle etterarbeids-tjenester, herunder klipp, lyd, grading, online og digitale effekter. Selskapet har 45 ansatte og er lokalisert i Filmparken på Jar (lys/grip, miksekino), Thorvald Meyersgt 7 (kamera, studio, referansekino) og Mølleparken 4 (etterarbeid).

Etter at Norsk Filmstudio AS og The Chimney Pot Oslo AS fusjonerte og dannet selskapet Storyline Studios AS i 2009, har Filmparken AS hatt en eierandel på 60% i selskapet. Filmparken har imidlertid besluttet å selge sine aksjer i selskapet, og transaksjonen ble gjennomført 31.12.15. Kjøper er Storyline Holding AS, som er eiet av ledergruppen i Storyline Studios, bestående av Thomas B D Lund, Torgeir Busch, Andreas H Grimsø, Torulf Langseth Henriksen, Gisle Tveito, Khalid Maimouni og Arild Karlsen.

«-Filmparken har vært en god eier for oss, men for å kunne utvikle selskapet videre i takt med utviklingen i markedet, har vi lenge hatt et ønske om å finne en ny eierkonstellasjon. I en såpass begrenset bransje er det imidlertid få aktuelle kjøpere. Styret ser positivt på løsningen med en management buyout fra selskapets dedikerte ledergruppe», sier styreleder Axel Helgeland i Storyline Studios. «Aksjeoverdragelsen er nå gjennomført etter en positiv prosess med Filmparken. Vi går nå løs på våre utfordringer med ydmykhet og fornyet engasjement», sier daglig leder Arild Karlsen.

Tone Bjørnov, styreleder i Filmparken AS uttaler «-Vi er godt fornøyde med denne transaksjonen som vi anser å være både kommersielt og strategisk riktig for Filmparken såvel som for Storyline.  Filmparken har tro på at de nye eierne har det som skal til for at selskapet skal lykkes i en krevende bransje i rask omstilling».

Rental BETA

We do not charge for checkout day.

1 week rental equals 4 paying days.
2 weeks rental or more, equals 3 paying days per week.

Contact

+47 47 77 55 55
rental@storyline.no

Camera & Sound
Thorvald Meyers gate 7
0555 Oslo - Map

Light & Grip
Wedel Jarlsbergsvei 36
1358 Jar - Map

Bergen
Dokkeskjærskaien 1
5006 Bergen - Map

Thomas B.D. Lund
Thomas B.D. Lund
Rental Manager Light & Grip | Chief Lighting Tecnician
+47 47 97 10 11
light@storyline.no
Kim Bach
Kim Bach
CTO Camera, Rental & Senior DIT
+47 97 70 57 01
kim@storyline.no
Gro L. Garthus
Camera Administration & Shipping
+47 92 81 49 87
gro@storyline.no
Eirik Halsen
Eirik Halsen
Rental Manager Sound | Sound Recordist
+47 99 10 95 66
sound@storyline.no